dimarts, 3 de juny del 2014

Guanyadors 18è Premi Protagonista Jove


OBRA GUANYADORA CATEGORIA 13-14 ANYS

MARTIN, PATRICIA. Una de zombis. ESTRELLA POLAR
La Patrícia té quinze anys i s’ha quedat a casa amb l’única companyia del seu germà de vuit i no el suporta (sentiments que transmet obertament!). Pel títol ja imaginàvem que el relat no anava ben bé de relacions familiars però ningú no ens havia advertit que en un tres i no res tant la Patrícia com el seu germà podrien tenir un zombi darrere el clatell, a l’escala de casa, pels racons més foscos de Barcelona i pels més il·luminats!! Alerta! Després de l’habitual fugida desesperada i els xiscles de rigor, disposeu-vos a passar una bona estona amb una novel·la que atrapa des del primer instant on aflora una lectura àgil i entretinguda amb uns zombis un xic a la catalana, molt més propers, que els que ens presenten les pel·lícules americanes!! 


FINALISTES:

ALAPONT, Pasqual. El racó de Penèlope. Cruïlla 
DOYLE, Roddy. Trad. Ernest Riera . Com un llebrer.. Bambú 
BOTTERO, Pierre. Trad. Òscar Vendrell . El llindar obscur de la màgia. Baula




Recordeu! 
Teniu tots aquests llibres a la biblioteca.
Poden ser unes bones lectures d'estiu.


OBRA GUANYADORA CATEGORIA 15-16 ANYS


BURGAS, ÀNGEL. Noel et busca. LA GALERA

La sinopsi de la contraportada ens informa que l’Enric es desperta en un hospital. No recorda res. La policia el vigila i no sap en qui confiar. L’única alternativa que té és descobrir el seu passat a través dels records inconnexos que l’assalten. Només té del cert que algú el busca i que no sap si li convé que el trobin... AFIRMEM: La narració està basada en fets reals. Burgas sap posar-se a la pell de l’altre, tant si els personatges ens sedueixen com no. És un thriller inquietant, sense fissures, que manté en suspens i crea addicció. ALGUNS TEMES DE DEBAT: La pròpia identitat, la culpabilitat, el ressentiment, la revenja; quins són els límits que no es poden traspassar!!

FINALISTES:

RICHTER, William Harlan. Trad. Carles Andreu . Ulls negres. Estrella Polar 
GOLDBERG SLOAN, Holly. Trad. Mercè Santaeulària . I´ll be there. Sempre amb tu. Cruïlla 
BONDOUX, Anne. Trad. Montse Molist. . Les llàgrimes de l’assassí. Baula



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...