dilluns, 19 de desembre del 2016

Nit de Santa Llúcia


El passat divendres 16 de desembre es va celebrar la tradicional Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural. Es tracta d'un acte en el qual es lliuren diferents premis de literatura catalana: premi Sant Jordi de novel·la, premi Carles Riba de poesia, premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, premi Frederic Roda de Teatre, premi Josep M. Folch i Torres de novel·la infantil i premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil. Es tracta, doncs, d'un esdeveniment literari de molta rellevància als Països Catalans.

Durant el mes de desembre s'organitzen un conjunt d'activitats en diferents espais de la ciutat que acull l'esdeveniment. El conjunt d'actes i la pròpia vetllada coneguda com a Nit de Santa Llúcia es coneixen com La Festa de les Lletres Catalanes.
Enguany s'ha celebrat la 66a edició a l'Hospitalet de Llobregat.

Els guanyadors en les diferents categories han estat els següents:

- Premi Sant Jordi: ha estat atorgat a David Cirici per la seva obra El setè àngel.
- Premi Mercè Rodoreda: se l'ha endut Jenn Díaz per Vida familiar.
- Premi Carles Riba: l'ha guanyat Maria Cabrera per La ciutat cansada.- Premi Frederic Roda: ha quedat desert.- Premi Josep M. Folch i Torres: ha estat per a Oriol Canosa amb L’illa de Paidonèsia.- Premi Joaquim Ruyra: ha resultat guardonat Joan Antoni Martín Piñol per Sentinels.

A més, des de fa 7 edicions Òmnium també dóna un premi de Comunicació que enguany ha estat atorgat a la revista Enderrock per la seva tasca editorial de dinamització del sector musical en llengua catalana.

Finalment, s'ha donat el Premi Internacional J. B. Cendrós a Mary Ann Newman pels ponts que aquesta ha establert entre Barcelona i Nova York des de fa més de tres dècades i per la seva tasca de difusió de la literatura catalana arreu del món gràcies a les seves traduccions.


A la Biblioteca disposem de tres novel·les de David Cirici (La Decisió d'en Viggo, L'esquelet de la balena i Zona prohibida) i estem subscrits a la revista Enderrock.


Font: omnium.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...