dimecres, 18 de gener del 2017

Isabel-Clara Simó, 49è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes



Ahir es va reconèixer l'escriptora Isabel-Clara Simó amb el 49è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Aquest premi, que s'organitza des de l'any 1969 per Òmnium Cultural, és un reconeixement a la trajectòria d'una persona que “per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans”.

Isabel-Clara Simó va néixer a Alcoi el 1943. Va llicenciar-se en Filosofia i més endavant va estudiar Periodisme i posteriorment es va doctorar en Filologia Romànica. Va treballar en un institut i temps després a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra.

Font: escriptors.cat
El 1978 inicià la seva trajectòria literària amb un recull que li va fer rebre el Premi Víctor Català i el 1992 va publicar una obra que va resultar guardonada amb el premi Crítica Serra d'Or.
En un període de quaranta anys ha publicat uns cinquanta títols, entre els que s'hi inclouen els gèneres de narrativa, poesia, teatre, assaig, guions de ràdio i de televisió, prosa memorialística i traducció; a més dels articles de premsa.

Ocupà el càrrec de vicepresidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, entitat de la qual formava part.

L'any 1999 va rebre la Creu de Sant Jordi, que atorga la Generalitat.

El 2013 va ser nomenada filla predilecta i reconeguda amb la medalla d'Or d'Alcoi i també va rebre el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana.

L'any passat va ser nomenada degana de la Institució de les Lletres Catalanes.


A la Biblioteca disposem de les següents obres de l'autora, les quals t'animem a llegir:

  • Bresca
  • Dones
  • La innocent
  • Júlia
  • La salvatge
  • La veïna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...