divendres, 15 de febrer del 2013

Donació: "Els millors poetes catalans del segle XX"

El nostre centre rebrà la col·lecció "Els millors poetes catalans del segle XX" gràcies a la donació que Pere Canyadell Vilella ha fet a la biblioteca del centre. D'aquí unes setmanes rebrem el primer lliurament amb els primers exemplars de la col·lecció i, a mitjans de juny, rebrem la resta.

És una iniciativa conjunta del diari ARA amb l'editorial Edicions 62. Per primera vegada, es proposen recollir en una única col·lecció, 42 volums, la millor poesia que ha donat la literatura catalana durant el segle XX. 
Hi ha tots els millors poetes del XX: des de Miquel Costa i Llobera a Maria-Mercè Marçal. En total, els 42 llibres corresponen a "34 poetes perquè n'hi ha set -Josep Carner, Carles Riba, J.V. Foix, Salvador Espriu, Joan Vinyoli, Joan Brossa i Vicent Andrés Estellés- que, per la importància i la dimensió de la seva obra, tenen dos volums".
El primer llibre servirà d'introducció: és l' Antologia general de la poesia catalana que van elaborar Joaquim Molas i Josep Maria Castellet el 1979 i que abasta vuit segles, des de l'Edat Mitjana i Ramon Llull fins a arribar al segle XX. En tots els casos es tracta de poetes d'obra acomplerta i tancada.
Us mantindrem informats un cop rebut el primer lliurament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Punts de llibre guanyadors

                                Punts de llibre guanyadors Aquests són els punts de llibres guanyadors de l'edició d'aquest Sant Jor...