dimecres, 20 de febrer del 2013

La Festa de la Llum i la Fira de l’Aixada

Del 21 al 26 de febrer Manresa 
La Festa de la Llum es celebra per commemorar, segons la tradició,  la vinguda d’una Misteriosa Llum - provinent de la muntanya de Montserrat  fins al temple del Carme - que va afavorir la concòrdia entre l’església i la ciutat, acabant amb el desenllaç del conflicte produït durant la construcció de la sèquia que havia de solucionar l’abastament d’aigua a la ciutat.

Demà, 21 de febrer, coincidint amb la Festa de la Llum, comença l’any dedicat al centenari de l’escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella (1913-1974). A les 20h a la sala petita del Kursal es lliurarà el 13è premi Joaquim Amat-Piniella de literatura.

Fira de l'Aixada es celebra el dissabte i diumenge a l'entorn de la Festa de la Llum, el barri antic de Manresa s'omple d'artesans, mestres d'antics oficis que fan demostracions de les seves arts, funambulistes, joglars i altres elements i atraccions del repertori medieval. Els carrers plens de bullici, ambientats i engalanats com si de nou ens trobessim en ple segle XIV, les olors i la música d'altre temps transporten el visitant al cor mateix d'una festa popular molt viva, plena d'activitats, per a nens i per a grans, i amb sorpreses constants.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...