dimarts, 14 de maig del 2013

Premi Protagonista Jove 2012/2013

El termini per emetre les votacions dels Jurats és el dia 15  de maig i avui ens hem reunit amb els alumnes que participen per fer les nostres votacions i parlar dels llibres que hem llegit.



Hem afegit dos trailers del Número 5 : el submarí perdut i de Ghostopolis, si teniu uns minuts us recomanem que els visiteu.

El veredicte del 17è Premi de Literatura "Protagonista Jove" es farà públic el dia 31 de maig.

Us mantindrem informats.



El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT), en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil, convoca el 17è Premi de Literatura «Protagonista Jove» amb el propòsit d’estimular la lectura d’imaginació en els nois i noies.
Aquest curs 5 alumnes de 3r d'ESO de l'Institut faran de jurat en el 17è Premi Protagonista Jove 2012/2013 dins la categoria 13/14 anys.  

El jurat ha de llegir 4 lllibres seleccionats  per una comissió d'experts en literatura per a joves, els  ha de comentar i finalment  votar el llibre que més els ha agradat. La puntuació total s’enviarà al Consell Català del llibre per a Infants i Joves i el 31 de maig sabrem quin llibre ha estat el més votat a tot Catalunya.
 
portadaAVI. Ciutat d’orfes. Bambú.

Viure a la ciutat de Nova York l’any 1893 no era cosa fàcil. Les famílies dels suburbis lluitaven per tirar endavant enmig de tanta misèria, brutícia i desesperació. En aquest panorama els infants eren una peça clau de l’economia domèstica i voltaven pels carrers intentant guanyar-se la vida. La família Geless, per sort, compta amb en Maks, el seu fill de tretze anys, que malgrat aquest ambient opressor, no es rendeix i es treu un bon sou venent diaris per la part baixa de la ciutat. Però les coses sempre es poden complicar més. Un dia se les veurà amb la banda dels busca-raons, que vol aconseguir el control de tota la premsa de la zona. I fins i tot, haurà de fer de detectiu per defensar la seva germana, acusada d’un robatori que no ha comès...
portadaGARCIA CORNELLÀ, Dolors. Serena. Cruïlla.

La Serena viu a la Barcelona de 1428 amb la seva mare i les seves germanes. La família fa molts esforços per tirar endavant el negoci de tapiners, no només per sobreviure, sinó per poder pagar el rescat del pare, captiu dels pirates. Un mal dia, però, un terratrèmol que sacseja la ciutat, mata la mare de la Serena i la deixa sola al càrrec de les seves sis germanes. El món s’ensorra als seus peus i no sap si serà capaç de tirar endavant la família ella sola. Però de seguida descobrim que Serena és una protagonista tossuda i lluitadora, que farà front a qualsevol situació adversa, tenint cura de la família, salvant el negoci familiar i aprenent, si cal, un nou ofici.
portadaLLORT, Lluís. Número 5 : el submarí perdut. Barcanova.
Heu sentit a parlar alguna vegada del líquid transmatèric? Sabíeu que durant la Segona Guerra Mundial es va celebrar una cursa secreta de submarins entre les grans potències del moment? Nuno Peixoto, un apassionat de la ciència, marxa cap a l’illa de Madeira per intentar esbrinar què hi ha de cert en aquests fets extraordinaris que recull la premsa d’ara fa més de seixanta anys. Aquest és l’inici d’una aventura plena de secrets, humor i moltes sorpreses, que ens fa dubtar entre què hi ha de real i de ficció entre tots els personatges i fets històrics que apareixen documentats en el dossier secret que descobreix Nuno. Un original exercici d’imaginació per a lectors i lectores intel·ligents amb ganes de jugar a descobrir les referències culturals que han amagat els autors.
portadaEN NAPEL, Doug. Ghostopolis. Estrella Polar.
Els protagonistes d’aquest còmic no tenen res en comú fins que un dia, un error, fa que els seus camins es creuin. Frank Gallows és un funcionari de la Brigada d’Immigració Sobrenatural que porta vint anys treballant perquè els fantasmes no fugin de l’Altravida. Garth Hale, un nen de set anys, es passeja de metge en metge, buscant una solució a la seva malaltia incurable. El dia que per equivocació en Frank envia al Garth a l’Altravida, la seva vida rutinària s’estronca de cop i volta i els seus problemes personals i professionals es multipliquen per mil. En circumstàncies normals trobar en Garth i retornar-lo al món dels vius ja no seria una empresa fàcil, però ara que el món dels esperits viu sota les amenaces del malvat governador de Ghostopolis, pot ser una veritable odissea.


Per més informació consulteu el web del : Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...