dilluns, 25 de novembre del 2013

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.


El 29 de novembre a les 21:30 hores, al Teatre Conservatori de Manresa podreu assistir a  una lectura dramatitzada amb una sola i única representació de “EL DIARI DE MARTINA”.

És una historia qualsevol, intemporal, amb els tòpics d’una mala relació, un text sensibilitzador on juga amb el passat, el present, la felicitat, l’enyorança, l’amor i la pèrdua de la felicitat , un text que no deixa indiferent a ningú i que ens porta a valorar com actuem i que fem.

La direcció de la Clara del Ruste aconsegueix donar força i sentiment a tots i cada un dels passatges de la història , i la interpretació del JORDI FIGUERAS i la pròpia CLARA del RUSTE fan que la historia arribi als cors dels espectadors.


A la biblioteca us hem preparat  una exposició:

DVD

L'Amor ha de ser lliure : Campanya de prevenció i sensibilització contra la violència masclista. [Barcelona] : Institut Català de les Dones, 2008.

Enraona : per unes relacions lliures de violència. [Barcelona] :  Institut Català de la Dona, 2005.

Enraona : talla amb els mals rotllos. [Barcelona] :  Institut Català de la Dona, 2006.

Violència: tolerància cero : Programa de prevenció de l'Obra Social "La Caixa". Barcelona : Fundació "la Caixa", 2005.

PEL·LÍCULES

El perfum : història d'un assassí.  Filmax, 1985

Solo mia. Madrid : Suevia Films, 2001.

Te doy mis ojos. Barcelona : Manga Films, 2003.

NOVEL·LES

Bosch, Lolita. M . Barcelona : Cruïlla, 2004.

Gemma, Lienas. El Diari blau de la Carlota . Barcelona : Empúries, 2006.

Süskind, Patrick. El Perfum : història d'un assassí. Barcelona : Seix Barral, 1987.

Walker, Alice . El color púrpura. Barcelona : Círculo de Lectores, 1986.


MONOGRAFIES

Alberdi, Inés . La Violència domèstica : informe sobre els maltractaments a dones a Espanya. Barcelona : Fundació "la Caixa", 2002.

Zacarés, Amparo. La Violencia de género explicada a mi hijo. València : Carena, 2005.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...