dijous, 20 de febrer del 2014

Premi Joaquim Amat-Piniella

La Nit de Vàlia de Mónica Zgustova

La nit de Vàlia parteix d'un testimoni real i recrea la història autèntica de Valentina Grigòrievna. Mònica Zgustova va conèixer a l'autèntica Vàlia fa alguns anys en un pis als afores de Moscou. Allí va conèixer de primera mà la seva història, com en 1945, la jove i el marine nord-americà Bill Rowgrave van viure una apassionada història d'amor, fins que ell va desaparèixer sense deixar rastre. Al finalitzar la guerra, l'esperança del retrobament es va veure truncat per l'arrest i l'acusació d'espionatge que la van portar a viure el confinament a un gulag –camp de concentració rus-.


Monika Zgustova als setze anys, va emigrar amb la seva família als Estats Units, doctorant-se en Literatura Comparada a la Universitat d'Illinois. Després de viatjar per Argentina i França, el 1982, va fixar la seva residència a Barcelona, ​​on compagina el seu treball literari amb la traducció del Txec i el Rus a l'Espanyol, col·laborant  amb diversos diaris com l’AVUI, La Vanguardia i El País. Ha obtingut el premi Ciutat de Barcelona i el de les Lletres Catalanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...