dimecres, 30 de novembre del 2016

Eduardo Mendoza, Premi Cervantes 2016


Eduardo Mendoza ha guanyat el Premio Cervantes 2016, màxim guardó de les lletres espanyoles.


Mendoza va néixer a Barcelona l'any 1943. Va treballar com a traductor per a les Nacions Unides i l'any 1975 va iniciar la seva carrera literària amb la publicació de La verdad sobre el caso Savolta. Aquesta i algunes altres de les seves obres han estat adaptades per a la gran pantalla.

La seva literatura està marcada per un humor molt característic i en general el seu estil narratiu és senzill i directe, sense oblidar els cultismes, arcaismes i el llenguatge popular. Els seus personatges solen ser marginals i lluiten per sobreviure fora de la societat.
Les narracions transcorren generalment a Barcelona -recordem que és la seva ciutat natal-, tot combinant la descripció de la ciutat en èpoques anteriors a la Guerra Civil Espanyola amb els nostres dies.

Malgrat que el seu gènere literari és sobretot la novel·la, Mendoza també ha escrit relats i assajos.

L'any 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi, el 2009 fou guardonat amb el Premi Internacional Terenci Moix, el 2010 li van atorgar el Premi Planeta i, cinc anys més tard, el Premi Franz Kafka de Literatura.


A la Biblioteca comptem amb tres dels seus títols: La aventura del tocador de señoras, La verdad sobre el caso Savolta i Sin noticias de Gurb.Pots venir a llegir-los i a agafar-los en préstec quan vulguis.

Font: biografiasyvidas.com





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...