dilluns, 14 de novembre del 2016

Immersió en les obres d'art

Estudiants i amants de les obres d'art, atenció!

Us deixem un parell de recursos que poden ser del vostre interès, ja que us permetran capbussar-vos en dues obres d'art molt conegudes:

  • El Guernica és un quadre que va pintar Pablo Picasso per encàrrec de la República Espanyola per a l'Exposició Internacional de París de l'any 1937.

    Font: museoreinasofia.es


    La seva mida original és de 7,80 metres d'ample per 3,50 metres d'alçada i representa el terror viscut a la ciutat basca de Guernica durant el bombardeig que va patir precisament l'any 1937, durant la Guerra Civil Espanyola, dos mesos després que Picasso rebés l'encàrrec.

    El següent vídeo en 3D, elaborat per Lena Gieseke, que permet observar l'obra de forma molt detallada: 

     

     
  • El Jardí de les Delícies és obra d'El Bosco i data dels anys 1500-1505. Es tracta d'un quadre amb tants detalls que és necessari observar-lo més d'una vegada per tal de poder percebre tots els elements que conté.

    Es tracta d'un tríptic pintat a l'oli que medeix 2,2 metres d'alçada per 3,89 metres d'ample. Representa, en la primera part, el Paradís; en la segona part, la luxúria; i en la tercera, l'infern, on l'ésser humà és condemnat pels seus pecats.

    La productora televisiva holandesa NTR ha creat un documental interactiu per tal que tothom pugui contemplar amb molta més facilitat la totalitat de l'obra. Ofereix dues maneres d'estudiar-la a fons: amb un passeig guiat per un narrador que fa 15 parades en diversos punts clau, o bé de manera lliure per 40 fragments destacats amb la seva corresponent explicació. A més, hi ha un zoom que permet acostar i allunyar la imatge, i hi ha la possibilitat de desplaçar-s'hi.
    Podeu accedir-hi clicant aquí

       
    Font: blocs.xtec.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...