dijous, 24 d’octubre del 2013

Dia de la biblioteca

Des de 1997, cada 24 d’octubre es commemora el Dia de la Biblioteca. La iniciativa sorgeix de la Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil, recolzada pel Ministeri de Cultura, en record de la destrucció de la Biblioteca Nacional de Sarajevo, bombardejada i incendiada al 1992 durant el conflicte balcànic.
Avui és una festa per als lectors i per als bibliotecaris i bibliotecàries, però aquest any la celebració coincideix amb una vaga general a l'Educació i la nostra biblioteca no té usuaris presencials amb els que compartir aquesta festa. Per aquest motius utilitzant les eines que ens permeten arribar als usuaris de manera virtual us volem mostrar unes imatges dels inicis del centre i l'evolució de la biblioteca. L'Institut Lacetània és un centre públic d'educació secundària fundat l'octubre de 1968 amb el nom "Escuela de Maestria Industrial".  

Solar on es va edificar el centre.
El centre i entorn
Primeres fotos de la biblioteca
Primeres fotos de la biblioteca
Centre i entorn  -1969-
Biblioteca del centre -1981-
Visita dels pares al centre -1981-
Biblioteca del centre -1989-
Biblioteca del centre -1989-
Biblioteca del centre -1992/1993-
Biblioteca del centre -1992/1993-
Biblioteca del centre -1992/1993-
Biblioteca del centre -2013-
Biblioteca del centre -2013-
Biblioteca del centre -2013-

En aquestes imatges podem observar com ha evolucionat la biblioteca, i fer un recorregut per la seva història. Les prestatgeries han perdut les portes de vidre, s'han canviat les taules, els llums, les finestres, persianes, la porta d'entrada.

La manera de treballar també ha anat canviant, us mostrem alguns d'aquests canvis:
  • Abans:
    • S'utilitzava el llibre de registre per donar d'alta de forma correlativa tots els documents, el primer document anotat va ser Barcelona pam a pam el dia 2-XII-1977 i el llibre de registre va funcionar fins gener de 2006. 
    • Per la consulta del fons s'utilitzava el catàleg manual, a la biblioteca encara conservem dos i un d'ells és una petita joia. 
    • Per fer el préstec s'utilitzaven unes fitxes de préstec.
  • Actualment:
    •  Tots els documents de la biblioteca es registren amb el programa de gestió documental Inmagic® BC/TextWorks, TOT que permet una gestió integrada: catalogació, consulta, préstec.
    • Tots els llibres es poden consultar lliurement, disposem d'ordinadors i de connexió sense fils.
Des de la biblioteca volem agrair la participació de la comunitat educativa en el dia a dia de la biblioteca, ja que són les persones les que fan que sigui un centre viu on tothom té alguna cosa a dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...