dijous, 11 d’abril del 2013

Saló internacional del còmic de Barcelona

El 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebra enguany de l’11 al 14 d'abril al Palau 8 de Fira Barcelona Montjuïc. El certamen organitzat per FICOMIC comptarà amb la participació de destacats autors de còmic nacionals i estrangers, a més de nombroses activitats culturals i lúdiques com exposicions, conferències, tallers o signatures d'autors. També serà el marc de trobades professionals d'autors amb editors estrangers i nacionals.
Un dels eixos temàtics del Saló aquest any és la presència del gènere del Western en el còmic. Per un grapat de còmics és el títol d'una exposició que mostrarà alguns dels escenaris clàssics del Western en el còmic, on els cowboys, soldats, indis, malfactors i justiciers de paper viuen grans aventures.
En l'apartat d'exposicions destaquen les mostres antològiques dedicades als 75 anys de Superman, el popular personatge creat per Jerry Siegel i Joe Shuster i Junts però no barrejats: La Patrulla-X i Los Vengadores, dues sèries creades per Stan Lee i Jack Kirby i que celebren enguany el seu 50 aniversari.
Però el 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona també comptarà amb una exposició dedicada als Quaderns de viatge, on nombrosos dibuixants s’han dedicat als darrers anys a explicar tot el què els hi passava quan sortien de viatge. A més, el Saló dedicarà una mostra retrospectiva al creador gràfic d’El Capitán Trueno i El Jinete Fantasma, Ambrós, amb motiu del seu centenari. El certamen també dedicarà una exposició d’homenatge a l’editor Josep Maria Berenguer, que va morir al 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bases XI Concurs de punts de llibre Sant Jordi 2024

Les estàveu esperant i i ja són aquí! 🥳   Us presentem les bases del XI Concurs de punts de Llibre de Sant Jordi que organitza el Cercle l...